V Humennom slávia Deň sv. Huberta na Zemplíne

08.09.2007 Humenné

Humenné 8. septembra (TASR) - Sprievodom mestom a svätohubertovskou omšou odštartovali dnes v Humennom Deň sv. Huberta na Zemplíne.
Stovky poľovníkov, ale aj návštevníkov Vihorlatského múzea v Humennom sa majú možnosť zúčastniť na výstave kráľa lesov - jeleňa, ukážok poľovníckych trofejí a signálov v podaní štvorčlennej skupiny trubačov z Trebišova. \"Počas dňa zároveň oceníme poľovníkov, ktorí sa najviac pričinili o rozvoj poľovníctva v regióne, \" uviedol pre TASR riaditeľ Spolku sv. Huberta so sídlom v Humennom Ján Kráľ. Dodal, že na Zemplíne evidujú v piatich okresoch asi sedem tisíc poľovníkov.
Súčasťou dnešného sviatku poľovníkov bude aj prezentácia klubu sokoliarov, prehliadka poľovných psov, súťaž vo varení poľovníckeho guľášu, rybacej polievky a pod. Príjemnú atmosféru do večerných hodín spestrí bohatý kultúrny program, v ktorom nebude chýbať ani hudobná skupina z Českej republiky - Lesnícke rohy.
Návštevníci múzea si zároveň môžu prezrieť štyri stále expozície a skanzen ľudovej architektúry. Múzeum navštívilo vlani vyše 36 tisíc návštevníkov.
 

Vyberte región